fbpx

Κρήτη

Οδική εκδρομή

7 ημέρες

21/09/2024

Αναχώρηση από Δράμα και Καβάλα

1η Ημέρα | Αναχώρηση – Πειραιάς – Ηράκλειο:

H εκδρομή για την Κρήτη αναχωρεί το πρωί στις 06:00 00 και ως σημείο συνάντησης ορίζεται η πλατεία του χωρίου μας. Προορισμός μας το λιμάνιο του Πειραιά.  Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο καράβι και καλό μας ταξίδι. Μετά από 8,30 ώρες περίπου θα βρεθούμε στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου. Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζετε στις αλλαγές του ονόματος της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το 824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την Αραβική λέξη Χάντακ προήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκε επίσημα το 19 22. Κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη από βομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η «εντός των τείχων» πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους.

2η Ημέρα | Ηράκλειο – Κνωσσός – Αρχαιολογικό Μουσείο – Καζαντζάκη:

Άφιξη στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Πρώτη μας επίσκεψη η Κνωσσός, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκιπα με τα κρίνα» την δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη κ.α. Συνεχίζουμε για το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου Επίσης θα δούμε τα ενετικά τείχη, τον τάφο του Καζαντζάκη, την κρήνη των λεόντων του Μοροζίνι. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα | Φαιστός – Ιερά Μονή Καλυβιανής – Γόρτυνα – Μάταλα:

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους Ραδάμανθου (αδελφού του Μίνωα) την Φαιστό αφού περάσουμε την πεδιάδα της Μεσαράς με τους απέραντους Ελαιώνες και τους Αγίους Δέκα. Σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αφού περάσουμε την Αρχαία Γόρτυνα και τον Αγίο Τίτο θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Καλυβιανής, όπου στεγάζονται πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Και θα καταλήξουμε στο Λυβικό πέλαγος και στα Μάταλα. Εδώ σπάνε τα όρια του χρόνου και γινόμαστε όλοι νέοι αφού θα κάνουμε μπάνιο και θα φάμε κάτω από τις σπηλιές των χίπις της δεκαετίες του 60 και του 70. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση

4η | Ημέρα Αγιος Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα:

Πρωινό και αναχωρούμε για το ανατολικότερο Νομό της Κρήτης το Λασήθι. Το έθιμο απαιτεί ένα σταθμό στην ανδρική Μονή του Αγίου Γεωργίου του Σεληνάρη που είναι χτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού για ένα κεράκι. Ο Άγιος Νικόλαος η πρωτεύουσα του νομού, μας περιμένει. Θα πιούμε το καφεδάκι μας στις όχθες της «Βουλισμένης» λίμνης και θα θυμηθούμε ιστορίες για «νεράιδες και παλληκάρια» για « φουρτουνάκηδες και βροντάκηδες». Η τουριστική Ελούντα μας περιμένει όπου με μικρά πλοιάρια μπορούμε να επισκεφτούμε το νησάκι Σπιναλίγκα. Το κάστρο του μικρού νησιού πέρα από τη στρατιωτική του σπουδαιότητα σε άλλες εποχές, ήταν για μισό αιώνα περίπου και ο τόπος εξορίας των Χανσενικών όλης της Ελλάδας. Μετάβαση στην υπέροχη παραλία της πλάκας για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

5η | Ημέρα Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου:

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Μονή Αρκαδίου. Ιστορική και ε υρύτερα γνωστή Ιερά Μονή, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 500 μέτρων σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο ελαιώνες, πεύκα και κυπαρίσσια, ενώ γύρω από το μοναστήρι υπάρχουν πολλά γραφικά μοναστήρια. Το σημαντικότερο σημείο της μονής είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το καθολικό που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκους. Κοντά στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια, βρίσκετε το μεγαλύτερο φρούριο της Κρήτης, το Fortezza. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το μικρό ενετικό λιμάνι με το φάρο, η Ενετικό Λότζια, ο Δημοτικός κήπος, το Νεραντζε Τζαμί, ο Ναός του Αγίου Φραγκίσκου, τα βενετσιάνικα αρχοντικά της οδού Αρκαδίου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η | Ημέρα Ηράκλειο – Φόδελε – Λίμνη Κουρνά – Τάφοι Βενιζέλων – Χανιά:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο με τις αποσκευές. Πρώτος μας σταθμός το Φόδελε που βρίσκεται στο μέσω μιας κοιλάδας, κατάφυτης από πορτοκαλεώνες. Το χωριό είναι συνδεδεμένο με τον με τον μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο) όπου και το Μουσείο του που μπορούμε να επισκεφτούμε. Συνεχίζουμε για τα Χανιά. Επίσκεψη στην άπατη λίμνη του Κουρνά. Είναι η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης. Αυτή η μοναδικότητα της δημιούργησε θρύλους για Βασιλοπούλες, νεράιδες και πρίγκιπες. Και μετά τα παραμύθια η ιστορία. Οι τάφοι των Βενιζέλων στο ακρωτήρι και παραδίπλα το άγαλμα του Καγιαλέ, και φυσικά θα απολαύσουμε το Χανιά από ψηλά. Σε λίγο βέβαια θα είμαστε στην όμορφη πόλη και θα ξεκινήσουμε από την Δημοτική αγορά όπου μπορούμε να προμηθευτούμε παραδοσιακά προιόντα. Θα δούμε τα Στιβανάδικα, τη Τριμάρτηρη, την οδό Χάληδων και το συντριβάνι και θα καταλήξουμε στο Ενετικό λιμάνι. Μπορούμε να πιούμε την τσικουδιά μας πριν αναχωρήσουμε για την Σούδα απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι για Πειραιά.

7η Ημέρα | Πειραιά – Επιστροφή:

Το πρωί άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Με ενδιάμεση στάσεις άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημερομηνία Τιμή Συμμμετοχής Early Booking Διαφορά Μονοκλίνου
17/10 390€ 365€ 110 €

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • () διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιάς-Ηράκλειο και Χανιά-Πειραιάς σε οικονομική θέση.
  • Οι περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό από το γραφείο μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόρος Διαμονής που πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο κάθε ξενοδοχείο.

 

* Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλήψεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ-ΣΑΡΤΗ

ΑΦΥΤΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ SOLD OUT

Γύρος Ιταλίας

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3