fbpx

Βιέννη

Οδική εκδρομή

8 ημέρες - 6 νύχτες

05-05-2024

Αναχώρηση από Δράμα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΝΟΒΙ ΣΑΝΤΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚΙΝΣΜΠΡΟΥΚΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΖΑΓΚΡΕΜΠ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 05/05/2024 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 12/05/2024

1η - 2η Ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 22:00 ΔΡΑΜΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

H εκδρομή για Βιέννη αναχωρεί στις 22:00 και ως σημείο συνάντησης ορίζεται το τουριστικό μας γραφείο Θ. Αθανασιάδη 27 στην Δράμα. Έλεγχος ταυτοτήτων στα σύνορα της Εξοχής και περνώντας από Σόφια με στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το απόγευμα στο Νόβι Σαντ. Eίναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη  της Σερβίας, πρωτεύουσα της αυτόνομης επαρχίας της Βοϊβοντίνα  και το διοικητικό κέντρο της επαρχίας Νότια Μπάτσκα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πεδιάδας της Παννονίας, στα σύνορα των γεωγραφικών περιοχών Μπάτσκα και Σρεμ. Κοντά στις όχθες του ποταμού Δούναβη, η πόλη έχει απέναντί της τις βόρειες πλαγιές της οροσειράς Φρούσκα Γκόρα.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην παγκόσμια πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής. Θα δούμε την  περίφημη Ρινγκστράσσε, όπου στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, τo Imperial, την κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, τη νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος, για να φτάσουμε στην  πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους 2 Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης το Belvedere, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΙΝΣΜΡΠΟΥΚ

Μετά το πρόγευμα μας, αναχωρούμε με προορισμό το πόλη του Salzburg,  πόλη της Αυστρίας κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και συγκεκριμένα της πόλης Βαβαρίας και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ. Αποτελεί βέβαια και τη γενέτειρα του διάσημου μουσικοσυνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότζαρτ. Από τα παλιά χρόνια το Σάλτσμπουργκ αποτελεί σημαντική πόλη στο δρόμο μεταξύ βορρά και νότου. Μεγάλο πλούτο απέκτησε η πόλη με το ορυκτό αλάτι. Η πόλη προστατευόταν από το κάστρο (γερμανικά: “Burg”) που φέρει το όνομα Φρούριο Χονσάλτσμπουργκ  που σήμερα αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο Ίνσμπουρκ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η Ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την πόλη του Ίνσμπρουκ για να ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Αποτελεί πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου Τυρόλου, της κυριότερης τουριστικής επαρχίας της Αυστρίας. Είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν εξ΄ου και το όνομα της πόλης που μεταφράζεται ως «γέφυρα πάνω στον ποταμό Ινν». Στο ταξίδι μας λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να διασχίσουμε τη δεξιά όχθη του ποταμού Ινν, όπου βρίσκεται η Παλαιά πόλη. Θα περπατήσουμε το γνωστό σε όλους κεντρικό δρόμο Χέρτσογκ-Φρίντριχ-Στράσε που πλαισιώνεται από προσόψεις σπιτιών κατασκευασμένα με την αρχιτεκτονική μπαρόκ. Θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό πύργο Στάτουρμ δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο, το Γκόλντενες Νταχλ, τη Χρυσή Στέγη που αποτελεί σύμβολο του Ινσμπουργκ, το ανάκτορο Χόφμπουργκ του οποίου το εσωτερικό ξαναχτίστηκε σε ρυθμό ροκοκό επί Μαρίας Θηρεσίας, καθώς και την εκκλησία της αυλής που αρχικά αποτελούσε μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού πλαισιωμένο από επιβλητικά αγάλματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΙΝΣΜΠΠΟΥΚ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε το ταξίδι μας με τελικό προορισμό την πόλη του Ζάγκρεμπ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη λίμνη Μπλεντ, η οποία περιβάλλεται από βουνά και δάση, ενώ στο κέντρο της εδρεύει το μοναδικό νησάκι που συναντά κανείς στη  Σλοβενία. Στο νησί δεσπόζει ο καθολικός ναός της Παναγίας, ο οποίος χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό ζευγαριών για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας κάνοντας στάση στη Λουμπλιάνα που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε πολλά κτίρια. Θα περπατήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της πόλη ονόματι Πρεσερνόβ με τον Καθεδρικό Ναό γοτθικού ρυθμού. Ξεχωρίζουν οι περίτεχνες γέφυρες του ποταμού φιλοτεχνημένες οι περισσότερες από την αρχιτεκτονική Joze Plecnik. Επίσης θα θαυμάσουμε το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, την τριπλή γέφυρα Tromostovje και τη γέφυρα του Δράκου που αποτελεί εθνικό σύμβολο της χώρας. Αναχώρηση για Ζάγκρεμπ όπου αργά το βράδυ θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο όπου και θα τακτοποιηθούμε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, κάνοντας μία τελευταία βόλτα στο Ζάγκρεμπ. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό το Βελιγράδι όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μία ακόμα φορά να θαυμάσουμε αυτή την εξαίσια πόλη. Το σημαντικότερο μουσείο στο Βελιγράδι είναι το Έθνικό Μουσείο που ιδρύθηκε το 1844 διαθέτει μια συλλογή με πάνω από 400.000 εκθέματα (πάνω από 6.000 πίνακες και 8.400 σχέδια και χαρακτικά. Το Εθνογραφικό Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1901, περιέχει πάνω από 150.000 αντικείμενα που προβάλλουν τον αγροτικό και αστικό πολιτισμό των Βαλκανίων, ιδιαίτερα των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το Βελιγράδι έχει πολυποίκιλη αρχιτεκτονική, από το κέντρο του Ζέμουν, χαρακτηριστικό μιας Κεντροευρωπαϊκής πόλης, μέχρι την πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική και την ευρυχωρία του. Η παλαιότερη αρχιτεκτονική βρίσκεται στο Πάρκο Καλέμεγκνταν. Έξω από αυτό τα παλαιότερα κτίρια χρονολογούνται μόλις από το 18ο αιώνα, λόγω της γεωγραφικής θέσης και των συχνών πολέμων και καταστροφών. Το παλαιότερο δημόσιο κτίριο στο Βελιγράδι είναι ένας Τούρκικος Τουρμπές, ενώ η παλαιότερη κατοικία είναι ένα μικρό πλινθόκτιστο από άργιλο στο Ντόρτσολ από τα τέλη του 18ου αιώνα. Οι Δυτικές επιδράσεις ξεκίνησαν το 19ο αιώνα, όταν η πόλη μεταμορφώθηκε τελείως από ανατολίτικη στη σύγχρονη αρχιτεκτονική της εποχής με επιρροές από το νεοκλασικισμό, το ρομαντισμό και την ακαδημαϊκή τέχνη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΔΡΑΜΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με τελικό προορισμό την πόλη της Δράμας. Με τις απαραίτητες στάσεις και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο, επιστρέφουμε στην πόλη μας βράδυ πλέον με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 555€

Διαφορά Μονόκλινου: +160€

 

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

 • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο και 2 οδηγούς.
 • 1 Διανυκτέρευση στο Hotel Novi Sad στο Νόβισαντ με ημιδιατροφή.
 • 1 Διανυκτερεύσεις στο Hotel Allegro στη Βιέννη με πρωινό.
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο Hwest Hotel Hall στο Ίνσμπρουκ με πρωινό.
 • 1 Διανυκτέρευση στο Hotel Phoenix στο Ζάγκρεπ με ημιδιατροφή.
 • 1 Διανυκτέρευση στο Queen’s Astoria Design Hotel στο Βελιγράδι με ημιδιατροφή.
 • Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό από το γραφείο μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

 

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

 • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Φόρος Διαμονής που πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο κάθε ξενοδοχείο.

 

* Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλήψεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδριανούπολη – Κεσσάνη

Κωνσταντινούπολη με Κρουαζιέρα στον Βόσπορο & Πριγκιποννήσια

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3