fbpx

Βυζαντινή Οχρίδα

Οδική εκδρομή

3 ημέρες

16/03/2024

Αναχώρηση από Δράμα Καβάλα Κομοτηνη Αλεξανδρουπολη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η Ημέρα

H εκδρομή για Οχρίδα αναχωρεί το πρωί στις 05:30 και ως σημείο συνάντησης ορίζεται το τουριστικό μας γραφείο, επί της Θ. Αθανασιάδη 27 στην Δράμα. Με ενδιάμεση στάση στα σύνορα και στο κατάστημα των Duty Free φτάνουμε στην Μπίτολα, μια πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναφέρεται και ως «η πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν προξενεία εκεί. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Οχρίδα, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Νερού, την προϊστορική πόλη στο νερό. Θα θαυμάσουμε ένα Πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τ.μ., αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200- 700 π.Χ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (όπου και η Εκκλησία των Αγίων Αρχαγγέλων), στη νότια πλευρά της λίμνης, με τα δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν ο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Από αυτό το σημείο, οι πηγές του ποταμού Drim, 45 στο σύνολό τους, τροφοδοτούνται από τη Λίμνη Πρέσπα και καταλήγουν σε μια τεράστια λεκάνη, όμοια με λίμνη, που απορρέει μέσα στη Λίμνη Οχρίδα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην παλιά πόλη και περνώντας από την κύρια είσοδο (Gorna Porta) θα δούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής. Το εκπληκτικό είναι ότι εδώ υπάρχει το ένα εκ των δύο μοναδικών αντιγράφων της αρχικής πρέσας του Γουτεμβέργιου. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για το βραδινό.

3η Ημέρα

Αφού απολαύσουμε το εξαίσιο πρωινό μας, αναχωρούμε προς την Παναγία των Βλαχερνών (Ακάθιστος Ύμνος) και έπειτα θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην περιοχή του Ιπποδρόμου και στο Μπλε Τζαμί. Ακολουθεί επιβίβαση στο λεωφορείο μας και θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής  με στάση στη Ραιδεστό για φαγητό και ξεκούραση. Θα ακολουθήσει ο τυπικός έλεγχος στα σύνορα για τις υποδείξεις των διαβατηρίων – ταυτοτήτων και άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

                                                                                                                        

Ημερομηνία Μέρες Τιμή Συμμετοχής

Σε Δίκλινο

Τιμή Συμμετοχής

Σε Μονόκλινο

16/03/2024 3 170€ +60€

 

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Beograd 4* με ημιδιατροφή.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.
  • Έξτρα φιλοδωρήματα.

 

* Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδριανούπολη – Κεσσάνη

Κωνσταντινούπολη με Κρουαζιέρα στον Βόσπορο & Πριγκιποννήσια

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3