fbpx

ΣΜΥΡΝΗ ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ –ΕΦΕΣΣΟΣ – ΝΤΕΝΙΖΛΙ - ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Οδική εκδρομή

5 ημέρες

25/10/23

Αναχώρηση από Δραμα

ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛΙ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΛΕ -ΤΡΟΙΑ

1η Ημέρα & 2η ΗΜΕΡΑ: Δράμα – Αϊβαλί - Πέργαμος - Σμύρνη

Αναχώρηση από το γραφείο μας την Τετάρτη, στις 25-10-2023 το βράδυ στις 23:00. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία συναντάμε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, και περνώντας από τη γέφυρα του Τσανάκαλλε 1915, περνάμε από την Ευρώπη, στον αρχαίο Ελλήσποντο στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με την παρουσία έμπειρου τοπικού ξεναγού για  το Αϊβαλί που  υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, συγκεκριμένα το δεύτερο μετά τη Σμύρνη. Θεωρείται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, λόγω του λιμένα και είχε ανθρώπινη παρουσία από το 1500 π.Χ. Επίσης θα επισκεφτούμε τη Πέργαμο μία αρχαία ελληνική πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία, και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Βρισκόταν χτισμένη πάνω σε ένα μικρό λόφο 300 μέτρων υψόμετρο. Το βράδυ θα οδηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη, την πόλη που έσωσε και διατήρησε την ελληνική κληρονομιά της Ιωνίας, το κέντρο που άπλωσε το Χριστιανισμό στη χώρα ολόκληρη. Θα ακολουθήσει τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ντενιζλί – Παμούκκαλε

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας, θα επισκεφτούμε τη πόλη του Ντενιζλί, μία αναπτυσσόμενη τουρκική πόλη η οποία βρίσκεται στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία και στην άκρη μιας κοιλάδας η οποία έχει διαμορφωθεί από τον ποταμό Μαίανδρο που βρίσκεται εκεί κοντά. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις θαυματουργές πισίνες Παμούκκαλε που σχηματίζονται από θερμές πηγές και λευκό τραβερτίνη  Η πόλη του Ντενιζλί είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου. Κοντά της βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ἱεραπόλεως, καθώς και αυτά της Λαοδίκειας, αρχαίας πρωτεύουσας της Φρυγίας. Επίσης στην περιοχή εδρεύει ένα από τα καλύτερα εργοστάσια λευκών ειδών  το οποίο και θα επισκεφτούμε για να ψωνίσετε τα απαραίτητα, σε πολύ καλές τιμές. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Έφεσσος - Κιρκιτζέ - Κουσάντασι

Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε μια περιήγηση προς τα νότια. Διασχίζοντας το γνωστό προάστιο της Σμύρνης Μπορνόβα, φθάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, τον πιο επισκέψιμο τόπο της Τουρκίας. Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου αποκατεστημένα ευρήματα, προκαλούν το θαυμασμό μας, μεταξύ του Ναού της Αρτέμιδος, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, το μουσείο του Αγίου Ιωάννη και το σπίτι της Παναγίας.  Μετά από κει, ανηφορίζουμε στον Κιρκιντζέ, την ιστορία του χωριού που μας περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, Τα Ματωμένα Χώματα. Μετά, μια βόλτα στο γνωστό τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι. Έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλούσια αγορά του και το βράδυ γυρνάμε στη Σμύρνη. Δείπνο. Διανυκτέρευση

5η Ημέρα: Σμύρνη - Δράμα

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ περνάμε από την ασιατική στην ευρωπαϊκή πλευρά των Δαρδανελίων, διερχόμαστε τα ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων όπου θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στη πόλη μας γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.                                                                                 

                                                                         

 

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ: 235€

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 104

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • 3 (Τρεις) Διανυκτερεύσεις στο Mitte Port 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως) στη Σμύρνη.
  • Οι περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό από το γραφείο μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Φόρος διαμονής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

* Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλήψεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδυλλιακο Αιγαιο από τη Θεσσαλονίκη – 7 Νύχτες 2023

ΣΜΥΡΝΗ ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ –ΕΦΕΣΣΟΣ – ΝΤΕΝΙΖΛΙ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ

Άγιος Παΐσιος

Στοιχεία Επικοινωνίας

info@makariostravel.gr
Τηλ: 25210 55770
Fax: 25210 55777
Θ. 27, Αθανασιάδη, Δράμα 661 00

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3