fbpx

Βουκουρέστι

Οδική εκδρομή

4 ημέρες

23/03/2023

Αναχώρηση Δράμα

1η Ημέρα:

Συγκέντρωση στα γραφεία µαç, νωρίç το πρωί, γνωριµία µε το συνοδό µαç και αναχώρηση για Προµαχώνα. Περνώνταç τα σύνορα και κάνονταç τις απαραίτητεç στάσειç φτάνουµε στο Ρούσε. Συνεχίζουµε και περνώνταç την Γέφυρα τηç Φιλίαç πάνω από τον Δούναβη φτάνουµε στο Βουκουρέστι. Στη διαδροµή µαç µέχρι το ξενοδοχείο θα διαπιστώσετε γρήγορα, γιατί η πόλη φιγουράρει στιç λίστεç των ανερχόµενων προορισµών, καθώç διαθέτει πλούσια ιστορία και εντυπωσιακά κτίρια, τεράστια πάρκα και πεδιάδεç που εκτείνονται ανάµεσα στουç πρόποδεç των Καρπαθίων και τον Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια χρόνοç ελεύθεροç για µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη.

2η Ημέρα:

Πρόγευµα και ξεκινάµε την ξενάγηση µαç στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουµε την περιήγησή µαç µε το υπαίθριο Μουσείο του χωριού, που είναι µοναδικό στο είδοç του, φιλοξενώνταç δείγµατα αρχιτεκτονικήç από κάθε µέροç τηç Ρουµανίαç και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωήç στη Ρουµανία. Είναι το µεγαλύτερο πάρκο τηç χώραç, το οποίο από το 1936 αποτελεί µια τεράστια έκταση πρασίνου, όπου στη βόλτα µαç θα απολαύσουµε µια ανέµελη βόλτα και για όσουç επιθυµούν και ποδηλατάδα. Συνεχίζουµε µε το παλάτι τηç βουλήç, χτισµένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε µέγεθοç δηµόσιο κτίριο του κόσµου µετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια τηç περιήγησηç µαç, θα θαυµάσουµε ακόµη το Αντενέουµ, το πιο φηµισµένο µέγαρο µουσικήç τηç χώραç, τα ανάκτορα τηç βασιλικήç οικογένειαç, την Αψίδα του θριάµβου που είναι εµπνευσµένη από αυτή του Παρισίου και αφιερωµένη στουç Ρουµάνουç στρατιώτεç που πολέµησαν στον Α ‘Παγκόσµιο Πόλεµο. Από αυτήν ξεκινούν όλεç οι στρατιωτικέç παρελάσειç. Θα δούµε ακόµη το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυµίζει Παρθενώνα, το µουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδηµία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνοç για ξεκούραση. Το βράδυ σαç προτείνουµε µια βόλτα στην παλιά πόλη, που θα σαç γοητεύσουν τα λιθόστρωτα δροµάκια και τα ιστορικά κτίρια. Δοκιµάστε τιç παραδοσιακέç σπεσιαλιτέ στο περίφηµο εστιατόριο Caru Cu Bere, που θα σαç εντυπωσιάσει και για την αισθητική του.

3η Ημέρα:

Πρόγευµα νωρίç το πρωί και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουµε την κοιλάδα του ποταµού Πράχωβα φτάνουµε στην Σινάϊα, το µαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούµε το παλάτι Πελεç, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά τηç Ρουµανίαç. Στη συνέχεια θα δούµε καθοδόν το Μοναστήρι τηç Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσηµη ονοµασία τηç πόληç και έπειτα αναχωρούµε για το Μπραν. Θα επισκεφτούµε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ωç Πύργο του Δράκουλα, ο οποίοç κτίστηκε το 14ο αιώνα ωç αµυντικό φρούριο απέναντι στιç οθωµανικέç επιθέσειç. Είναι το κάστρο που περιγράφει στο βιβλίο του ‘’Κόµηç Δράκουλαç’’, ο Ιρλανδόç συγγραφέαç Βram Stoker. O χαρακτήραç του Δράκουλα στηρίχθηκε στον Πρίγκιπα Vlad Tepes, τον άνθρωπο που έγινε διάσηµοç για τουç βάναυσουç τρόπουç που επέλεγε να σκοτώνει τουç Οθωµανούç αντιπάλουç του. Συνεχίζουµε µε µια σύντοµη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούµε την παλιά πόλη, την πλατεία Δηµαρχείου και τη Μαύρη Εκκλησία, γοτθικού ρυθµού, τη µεγαλύτερη σε µέγεθοç στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Χτίστηκε το 1477. Ονοµάζεται έτσι γιατί τον 17οαιώνα την έκαψαν και έγινε µαύρη µέχρι την σκεπή. Αρχικά ήταν χτισµένη από τουç Καθολικούç προç τιµήν τηç Παναγίαç, πλέον όµωç ανήκει στην λατρεία των Προτεσταντών. Στη συνέχεια ελεύθεροç χρόνοç. Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι, πληµµυρισµένοι από όµορφεç εικόνεç (σε περίπτωση καθυστερηµένηç µαç άφιξηç στο ξενοδοχείο το δείπνο, για όσουç έχουν ηµιδιατροφή, θα προσφερθεί σε πακέτο). Διαν/ση.

4η Ημέρα:

Αφού γευτούμε το εξαίσιο πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής. Εν κινήσει θα µπορείτε να δείτε στο βάθοç τηç λεωφόρου, το όροç Vitosha, που τουç περισσότερουç µήνεç του χρόνου οι κορυφέç του είναι κατάλευκεç από το χιόνι. Τελειώνονταç, αναχώρηση για τη Δράμα. Άφιξη στην πόλη µαç, πληµµυρισµένοι µε µαγικέç εικόνεç και µε τιç καλύτερεç εντυπώσειç.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

ΜΕΡΕΣ

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
23/03/2023 4 Minerva 4* ΠΡΩΙΝΟ 189 275
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 209 299

 

*ΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΩΣ 12 ΧΡΟΝΩΝ 119€ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια, αστική ευθύνη και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

 

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.
  • Φόρος διαμονής που πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο ξενοδοχείο.

 

 

* Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φλώρινα-Έδεσσα-Πρέσπες-Νυμφαίο

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αποκριες Καρναβάλι της Ξάνθη

Αποκριές Στα Διαμάντια Των Δαλματικών Ακτων

Στοιχεία Επικοινωνίας

info@makariostravel.gr
Τηλ: 25210 55770
Fax: 25210 55777
Θ. 27, Αθανασιάδη, Δράμα 661 00

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01