fbpx

Λευκαδίτικο Καρναβάλι

Οδική εκδρομή

4 ημέρες

15/03/2024

Αναχώρηση από Δράμα Καβάλα Κομοτηνη Αλεξανδρουπολη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Φαρομανητά 2024

Το Βενετσιάνικο καρναβάλι στο νησί του Βαλαωρίτη!

1η Ημέρα

H εκδρομή για Λευκάδα αναχωρεί στις 08:30 και ως σημείο συνάντησης ορίζεται το τουριστικό μας γραφείο Θ. Αθανασιάδη 27 στην Δράμα. Δια μέσου Εγνατίας οδού και µε καθοδόν στάσεις για καφέ, άφιξη στο γραφικό Μέτσοβο. Στάση για ατομικό γεύμα. Συνεχίζουμε για το  Μπιζάνι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Βρέλλη µε τα κέρινα ομοιώματα, που σας μεταφέρουν από την προεπαναστατική του 1821 εποχή μέχρι και σήμερα. Άφιξη στη Λευκάδα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο µας για την γνωριμία µε την βορειοδυτική  πλευρά του πανέμορφου  νησιού. Θα επισκεφθούμε  στο Πνευματικό κέντρο: το  αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο του Λευκάδιου Χέρν, τη δημοτική πινακοθήκη & την αίθουσα δώρων και φορεσιών από τις επαφές των Λευκαδίων στα παγκόσμια πολιτιστικά φεστιβάλ. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη θέα από το μοναστήρι της Φανερωμένης όπου θα προσκυνήσουμε, χωρίς να παραλείψουμε να επισκεφτούμε το καταπληκτικό μουσείο που διαθέτει η μονή. Ακολουθώντας το δρόμο µε νότια κατεύθυνση, παράλληλα προς την ανατολική ακτή του νησιού, περνάμε από το  Φόρτι,  τους Καρυώτες, τη Λυγιά και τον για να φτάσουμε μετά από μία πανέμορφη διαδρομή στο δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο του νησιού, το Νυδρί, όπου θα κάνουμε στάση και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Εάν το  επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα κάνουµε από το Νυδρί προαιρετική βόλτα µε βαποράκι στα Πριγκιποννήσια, την Μαδουρή του Βαλαωρίτη όπου βρίσκεται και το νεοκλασικό αρχοντικό του ποιητή, το Σκορπιό το νησί του Ωνάση και την Αγία Κυριακή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

Σήμερα μετά από το πρόγευμά μας και λόγω της μέρας της Αποκριάς θα εκδηλωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται με την παρέλαση των αρμάτων! Το Λευκαδίτικο καρναβάλι έχει τις ρίζες του στο 1882 με 1883. Το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και της μεταμφίεσης αγαπήθηκε και καθιερώθηκε στην χώρα μας από τις αρχές του 19ου αιώνα. Έκανε την αρχή ο ζωγράφος Σπύρος Γαζής τον 19ο αιώνα, συγκεντρώνοντας περίπου 200 άτομα και παρελαύνοντας μαζί τους στην κεντρική αγορά της πόλης. Ήταν όλοι μεταμφιεσμένοι. Λόγω του μικρού πληθυσμού του νησιού την εποχή εκείνη, ο αριθμός των διακοσίων συμμετεχόντων θεωρήθηκε ιδιαίτερα σεβαστός.

«O Λευκαδίτης απ’ όταν γεννηθεί έχει στο αίμα του την αποκριά, ζει το καρναβάλι γιατί το νιώθει, πραγματικά και δίνεται σ’ αυτό ολόψυχα και το περιμένει σαν μια όαση μέσα στην χειμωνιάτικη επαρχιώτικη πλήξη.

Σκασίλα του αν την άλλη μέρα θα βρει κενωμένο φαΐ ή αν θα βγει έξω κουρελής. Όλα τα θυσιάζει για μιας βραδιάς ξεφάντωμα καρναβαλιού…».

Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μεταφορά των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση στις 08:30 για επιστροφή. Πρώτη μας διέλευση από την πόλη της Πρέβεζας και την αρχαία Νικόπολη. Η Αρχαία Νικόπολη ήταν πόλη της Ηπείρου που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους στη νοτιοδυτική Ήπειρο κοντά στην σημερινή Πρέβεζα. Ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Στάση στην πόλη της Άρτας, όπου στην περιήγηση θα δούμε: Τα αγάλματα του Βασιλιά Πύρου, του Γιάννη Μακρυγιάννη, του ποιητή Κώστα Κρυστάλη και του Ναπολέοντα Ζέρβα, προσωπικότητες της πόλης. Θα επισκεφτούμε την Παναγία Παρηγορίτισα, το κάστρο της, τον πλάτανο του Αλή Πασά  και το περίφημο γεφύρι της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ.  Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ως τα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος για να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε ατομικά το κάστρο, ή τα μαγαζιά αργυροχοΐας για ψώνια και για γεύμα ατομικά. Με ενδιάμεσες  στάσεις  για καφέ και ξεκούραση, βράδυ πλέον επιστρέφουμε  στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

                                                                                                                        

Ημερομηνία Μέρες Τιμή Συμμετοχής

Σε Δίκλινο

Τιμή Συμμετοχής

Σε Μονόκλινο

15/03/2024 4 230€ +75€

 

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

 • Τις μεταφορές µε τουριστικό πούλµαν νέων προδιαγραφών.
 • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα .
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο IONIAN STAR 4* στο κέντρο της πόλης με τρία (3) πρωινά σε μπουφέ καθημερινά.
 • Έμπειρο του γραφείου συνοδό.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την ΑΝΑΞ.
 • ΦΠΑ.

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

 • Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα.
 • Εισόδους μουσείων.
 • Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 8€ το άτομο. (έως 75 ετών).
 • Φόρο διανυκτέρευσης 3€ για κάθε δωμάτιο, κάθε νύχτα, πληρωτέο εφάπαξ στο ξενοδοχείο.
 • Προαιρετική κρουαζιέρα Ιονίου.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

*Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδριανούπολη – Κεσσάνη

Κωνσταντινούπολη με Κρουαζιέρα στον Βόσπορο & Πριγκιποννήσια

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3