fbpx

Μπάνσκο – Ρίλα – Σόφια – Φιλιππούπολη

Οδική εκδρομή

3 ημέρες

16/03/2024

Αναχώρηση από Δράμα Καβάλα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η Ημέρα

H εκδρομή για Σόφια αναχωρεί το πρωί και ως σημείο συνάντησης ορίζεται το τουριστικό μας γραφείο Θ. Αθανασιάδη 27 στην Δράμα. Δια μέσου συνόρων Εξοχής, είσοδος στη Βουλγαρία και κάνουμε στάση στο Μπάνσκο για καφέ. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20,000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έπειτα από λίγο συγκέντρωση στο lobby για να ξεκινήσουμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. «Μεγαλώνει αλλά ποτέ δε γερνάει» είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγηση μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία- σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται ότι έσωσε τη Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθος του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στον πεζόδρομο στο κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στη Φιλιππούπολη στην παλιά πόλη όπου θα δούμε στο λόφο της Ευμολπιάδος, το σπίτι Κοεμτζόγλου, το ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, το σπίτι Λαμαρτίνου και το θέατρο Μάρκου Αυρηλίου.  Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε μια βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για τελευταία ψώνια στην αγορά της πόλης.  Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής με μια στάση στο Μπάνσκο για καφέ και κατόπιν συνεχίζουμε για τα σύνορα της Εξοχής για να εισέλθουμε στην Ελλάδα. Με τις καλύτερες εντυπώσεις βράδυ πλέον επιστρέφουμε στην πόλη μας.

 

                                                                                                                        

Ημερομηνία Μέρες Τιμή Συμμετοχής

Σε Δίκλινο

Τιμή Συμμετοχής

Σε Μονόκλινο

16/03/2024 3 135€ +30€

 

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • 2 (Δύο) διανυκτερεύσεις στο Grand Hotel 4* (πρώην Novotel) με πρωινό.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.
  • Έξτρα φιλοδωρήματα.
  • Φόρος διαμονής που πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο ξενοδοχείο.

 

*Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδριανούπολη – Κεσσάνη

Κωνσταντινούπολη με Κρουαζιέρα στον Βόσπορο & Πριγκιποννήσια

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3