fbpx

4 Ημέρες Σύβοτα -Παξοί-Πάργα-Πρέβεζαα

Οδική εκδρομή

Οδική εκδρομή 4 ημέρες

27/8/21

Αναχώρηση από Δράμα και Καβάλα

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8/21:

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις ……  . Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση και μετά από ταξίδι 7ωρών περίπου μεσω Εγνατίας οδού  άφιξη στα Σύβοτα. Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε 908 κατοίκους και ανήκε διοικητικά στον ομώνυμο δήμο. Σήμερα ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011). Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο FILAKAS 3* στο κέντρο . Ελεύθερος  χρόνος, για να τον αξιοποιήσετε όπως θέλετε σε αυτό το παραθαλάσσιο χωριο. Γευμα εξ ιδίων . Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 28/8/21 ΠΑΞΟΙ - ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ:

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 09:00πμ για προαιρετική κρουαζιέρα στους Παξούς – Αντίπαξους(Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της κρουαζιέρας). Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι νησιά των Επτανήσων, στο Ιόνιο Πέλαγος. Βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και διοικητικά ανήκουν στο Νομό Κέρκυρας. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο. Άλλοι οικισμοί των Παξών είναι η Λάκκα και ο Λογγός. Ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 2.374 κάτοικοι και η έκτασή του 25,322 τ.χλμ. Σύμβολο του Δήμου Παξών είναι μια τρίαινα δεξιά και αριστερά από την οποία στέκονται από ένα δελφίνι, μια αναφορά στο μύθο του διαχωρισμού των Παξών από την Κέρκυρα από τον Ποσειδώνα με την τρίαινά του. Οι Αντίπαξοι ή Αντίπαξος ή Πρόπαξος είναι μικρό επίμηκες, 2 μιλίων μήκους και 1 μιλίου πλάτους, νησί του Ιονίου πελάγους, 5,5 μίλια νοτιοανατολικά των Παξών. Διοικητικά ανήκει στον νομό Κέρκυρας του οποίου αποτελεί και το νοτιότερο σημείο, εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων και γεωγραφικά στα Επτάνησα. Η έκταση του νησιού είναι 4,1 τ.χλμ και ο πληθυσμός του ήταν 20 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011, που διαμένουν στον ομώνυμο οικισμό, ο οποίος είναι και μοναδικός του νησιού..  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 29/8/21 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΛΕΥΚΑΔΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για τα αξιοθέατα της Λευκάδας, το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας που θεωρείται πρότυπο οχυρωματικής τέχνης, το πάρκο των Ιπποτών δίπλα στο λιμάνι που φιλοξενεί τις προτομές επιφανών ανδρών της ιστορίας, τη μικρή ξύλινη γέφυρα των Στεναγμών ή των ερωτευμένων μπροστά στις παραλιακές καφετέριες, την οργανωμένη και πάντα γεμάτη μαρίνα σκαφών. Αναχώρηση για το ορεινό χωριό Τσουκαλάδες όπου θα προσκυνήσουμε στο μοναστήρι της Παναγιάς της Φανερωμένης. Αργότερα αναχώρηση για Νυδρί , στην ανατολική πλευρά του νησιού όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας . Γεύμα εξ ‘ ιδίων . Αργά το απόγευμα αναχώρηση στο ξενοδοχείο μας . Διαν/ση

4η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ 30/8/

Πρωινό και αναχώρηση για την γραφική Πάργα, παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας . Η Πάργα αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής. Δεν την αποκαλούν τυχαία άλλωστε, «Πριγκίπισσα του Ιονίου», γιατί είναι γοητευτική, μοναδική, μυστηριώδης, με μακραίωνη ιστορία και ποικίλες φυσικές ομορφιές. Εκεί θα έχουμε χρόνο για καφέ και για να περιηγηθούμε. Κατόπιν αφήνουμε πίσω μας την Πάργα και επισκεπτόμαστε την Πρέβεζα. Περιήγηση στην πόλη και γεύμα εξ’ ιδίων. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή στην πόλη μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις , άφιξη στην  πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 225,00€

 

Περιλαμβάνει:

 

  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο FILAKAS 3* στα Σύβοτα.
  • Μεταφορές–περιηγήσεις με πολυτελείας τουριστικό πούλμαν.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
  • Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών). * ΦΠΑ εντός.

 

Δεν περιλαμβάνει :

 

  • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.  Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, χωρίς παραλήψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Φόρος Διαμονής πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο ξενοδοχείο
  • Την προαιρετική κρουαζιέρα στους Παξούς – Αντίπαξους (18,00€/άτομο )

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκιάθος – Καλοκαίρι 2021

Ναύπλιο – Τολό 4 ημέρες

Καβουρότρυπες Σάρτη

Ο Γύρος της Θάσου

Στοιχεία Επικοινωνίας

info@makariostravel.gr
Τηλ: 25210 55770
Fax: 25210 55777
Θ. 27, Αθανασιάδη, Δράμα 661 00

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01