fbpx
Προσφορά!

Αλβανία

150.00€ 115.00€

3 ημερη εκδρομή στην ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΚOΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Αργυρόκαστρο-Άγιοι Σαράντα-Χιμάρα-Αυλώνα-Δυρράχιο-Κοριτσά-Τίρανα-Πόγραδετς-Ελμπασα-Φιέρι

Κατηγορία:

Περιγραφή Προϊόντος

Αλβανία

Αργυρόκαστρο-Άγιοι Σαράντα-Χιμάρα-Αυλώνα-Δυρράχιο-Κοριτσά-Τίρανα-Πόγραδετς-Ελμπασα-Φιέρι

07/05/18 Έως 09/05/18

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΚOΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Ένα ταξίδι πίστης και ορθοδοξίας 😛

Αργυρόκαστρο-Άγιοι Σαράντα-Χιμάρα-Αυλώνα-Δυρράχιο-Κοριτσά-Τίρανα-Πόγραδετς-Ελμπασα-Φιέρι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Δράμα –Γιάννενα-Κακαβιά-Αργυρόκαστρο-Αγ. Σαράντα

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις …………… το πρωί. Διαμέσου Ιωαννίνων άφιξη στο συνοριακό φυλάκιο της κακαβιάς και τελωνειακός έλεγχος. Είσοδος στην Αλβανία και σε λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα θα επισκεφθούμε το χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940-41. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι της Δερόπολης την Δερβητσάνη, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Θεοτόκου, χρόνος ελεύθερος. Έπειτα συνεχίζουμε για το Αργυρόκαστρο, πόλη-προπύργιο της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού της Αλβανίας, υπήρξε έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο έχει περίπου πληθυσμό 30.000. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο που αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Άγιους Σαράντα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα στην παραλιακή και το παλιό λιμανάκι. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο που άκμασε στους Ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 255μ.Χ., μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Άγιοι Σαράντα-Χιμάρα-Αυλώνα-Φιέρι-Δυρράχιο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Δυρράχιο. Διασχίζοντας όμορφες γαλάζιες παραλίες, η πρώτη μας στάση θα είναι στην παραλιακή πόλη Χιμάρα. Χρόνος για καφέ και περιήγηση στο κέντρο. Θα θαυμάσουμε την θέα από το εθνικό πάρκο Λογάρια σε υψόμετρο 1200μ. Στη συνέχεια θα δούμε την Αυλώνα, το δεύτερο λιμάνι της χώρας μετά το Δυρράχιο. Όμορφη παραθαλάσσια πόλη με πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση τα τελευταία χρόνια, έχει 78.000 κατοίκους. Θεωρείται ιστορικής σημασίας διότι εκεί έγινε το 1912 η Συνέλευση που διακήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας και υπήρξε έδρα της πρώτης Εθνικής Κυβέρνησης από τον Ismail Qemali. Έπειτα και περνώντας από το Φιέρι και αφού επισκεφθούμε τον τάφο του Κοσμά του Αιτωλού, άφιξη στο Δυρράχιο. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη με 200.000 κατοίκους και κύριο λιμάνι της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Δυρράχιο-Τίρανα-Ελμπασάν-Πόγραδετς-Κορυτσά-Κρυσταλλοπηγή-Δράμα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα. Θα δούμε την εκκλησία της Αρχιεπισκοπής και περνώντας από τη λεωφόρο θα δούμε το Εθνικό-Ιστορικό μουσείο με το τεράστιο ψηφιδωτό, τις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας με τα υπουργεία και την καινούργια Καθεδρική εκκλησία. Λίγο πιο πέρα θα θαυμάσουμε τη Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, ξαθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός ήρωας) καβάλα στο άλογο και τριγύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Μερικά μέτρα πιο κάτω θα δούμε την πυραμίδα και το πρώην μουσείο του Χότζα. Είναι πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920, σήμερα διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Ελμπασάν, στάση στο κάστρο της πόλης όπου εκτός από τα τείχη εποχής της τουρκοκρατίας μπορούμε να δούμε και σημάδια από την αρχαία Σκάμπα (SKAMPA). Συνεχίζουμε και στο δρόμο μας θα βλέπουμε όμορφες εικόνες δίπλα στον ποταμό Γενούση (Shkumbin). Συνεχίζοντας τον δρόμο για την κορυτσά περνάμε από τις πόλεις Λιμπραζντ, Μαλίκ και Πόγραδετς. Το Πόγραδετς είναι μια πόλη του Νομού Κορυτσάς και έχει περίπου 30.000 κατοίκους. Είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης Οχρίδας, απέναντι από τις πόλεις των Σκοπίων. Τελευταία στάση μας στην Κορυτσά που βρίσκεται κοντά στα Ελληνικά σύνορα και ο πληθυσμός της είναι 65.000 κάτοικοι. Θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης-Ιωαννίνων-Αλβανίας κ.α. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολείων να λειτουργούν σε αυτήν. Κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο (Δεκέμβριος 1912), στην πόλη εισήλθε ο ελληνικός στρατός που αποχώρησε τον Μάρτιο του 1914, παραδίνοντας την στην νεοσυσταθείσα αλβανική χωροφυλακή. Χρόνος για φαγητό και στη συνέχεια μετάβαση στον τελωνειακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, τελωνειακός έλεγχος και διέλευση συνόρων. Είσοδος στην Ελλάδα και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την εκδρομή θα συνοδεύει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κ.Κ Αμβρόσιος

 

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας
  • Τοπικό ξεναγό ελληνική καταγωγής, γνώστη της κουλτούρας και του πολιτισμού της χώρας
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια και το Φ.Π.Α. της εκδρομής

 

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.

 

Σημειώσεις:

  • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό, πάντα προς όφελος των εκδρομέων.
  • Για την είσοδο στην Αλβανία είναι απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου )με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο.

O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Αλβανία”

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With by ThinkBang